четвер, 6 вересня 2018 р.

Академія здорового довголіття



Серпневе засідання  слухачів Академії здорового довголіття присвячувалось видатній кіровоградській поетесі Антоніні Михайлівні Корінь, якій 6 серпня 2018 року  виповнилося 70 років. Працівники центральної бібліотеки провели літературне знайомство «Вона живе у своїх віршах – у світ закохана людина».
Антоніна Михайлівна народилася 6 серпня 1948 року в селі Софіївка Щорського району Чернігівської області. Закінчила бібліотечний факультет Харківського державного інституту культури. Більшу частину свого життя, професійного і творчого, провела у Кропивницькому. Працювала в різних освітніх установах, зокрема, була вченим секретарем обласної наукової бібліотеки. Створила і очолює літоб'єднання «Євшан».
Член Національної спілки письменників України з 2002 року. Поетеса-степовичка продовжує дарувати читачам щирість своєї душі, красу рідного слова, філософське осмислення життя  та «знаменита» ще й тим, що невтомно популяризує творчих людей. 
Неодноразово відвідувала м. Новоукраїнка та стала однією з організаторів відновлення засідань літературної студії «Ранок» при центральній бібліотеці.
Щоб більш детальніше познайомитися з поезією нашої землячки увазі слухачів були представлені книги А. Корінь «Монолог метелика», «Стежками століть», «Заворожи мене», «Веселі дрібнички із сімейної скарбнички», «Віку мого день»  та ін.

Наступною сторінкою засідання стала гурман-година  «Неповторний аромат м’яти». Присутні познайомились з особливостями, характеристиками та видами рослини, територіями, де вона росте, корисними властивостями, застосуванням в традиційній та народній медицині, кулінарії, цікавими фактами та ін.
На заході панувала тепла, святкова атмосфера спілкування, присутні доповнювали інформацію з свого життєвого досвіду та смакували солодощами з ароматним чаєм із м’яти.

М’ята – рід багаторічних трав, поширений в більшості країн світу з помірним кліматом. Характерна особливість м'яти - її неповторний аромат. Налічує близько 25 видів, багато з яких використовуються в харчовій і фармацевтичній промисловості.

Немає коментарів:

Дописати коментар